zondag 4 december 2011

Pittige spinaziesoep

Pittige spinaziesoep

( voor 4 personen).


Ingredienten:


- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden of geperst
- 200 ml kokosmelk
- 1 kippenbouillontablet
- 200 gram spinazie, vers
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 rode peper, in dunne lange reepjes


Overige benodigdheden:
- staafmixer of keukenmachine


Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember 1 miinuut. 
Schep de knoflook erbij en bak al omscheppend nog 1-2 minuten op laag vuur. Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng het geheel aan de kook. 
Schep de spinazie door de soep (houd een handvol achter) en kook 2-3 minuten mee. Snijd de achtergehouden spinazieblaadjes in dunne reepjes. 


Pureer de soep met de staafmixer of keukenmachine. Breng daarna op smaak met sojasaus en een snufje zout en peper. Garneer de soep met de spinaziereepjes en rode peper.


Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten