Quiche

Ratatouillequiche


Ratatouillequiche

(Voor 4 personen) 

Ingredienten:
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 1 eetlepel olijfolie
- een halve courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blikje tomantenpuree
- 4 eieren
- 1 bekertje creme fraiche
- 100 gram geitenkaas

Overige benodigdheden: 
- quichevorm, ingevet

Oven: 180 graden
Duur: 45 minuten in de oven


Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de vorm met het deeg. Verhit de olie in een pan. Bak de courgette en de paprika 3 minuten op hoog vuur. Giet af en schep dit in de quichevorm.
Klop de eieren los met de tomatenpuree, de creme fraiche en peper&zout. Schenk over het groentenmengsel en  verkruimel de kaas erover. 
Smakelijk eten.

Tomatenquiche

Tomatenquiche
(voor 4 personen)

Ingrediënten:
-         6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
-         4 vleestomaten
-         3 eieren
-         4 eetlepels Griekse yoghurt
-         4 eetlepels havermout
-         100 gram geraspte kaas
-         2 zoete uien, in dunne ringen

Oven: 200 graden
Duur: 25 minuten in de oven

Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg uitspreiden en laten ontdooien. Tomaten in plakken snijden, zaadjes verwijderen (zaadjes bewaren) en tomaatplakken droogdeppen met keukenpapier. Eieren splitsen. Eiwitten met mespunt zout stijfkloppen in vetvrije kom met schone garde of mixer. Yoghurt in kom loskloppen met eierdooier, tomatenzaadjes, havermout, kaas, 1/2 theelepel peper&zout. 

Springvorm bekleden met deeg. Bodem van deeg met tomaat beleggen. Ui op tomaat leggen. Eiwit voorzichtig door yoghurtmengsel spatelen en over groenten verdelen. Tomatenquiche in 25 minuten in midden van oven gaar laten worden.

Tip! Lekker met rucolasalade.

Kruidige pompoenquiche met koriander

Pompoenquiche met koriander
(voor 8 personen)

Ingrediënten:
-          1 kleine pompoen (ongeveer 800 g)
-          2 eetlepels (olijf)olie
-          9 bosuitjes
-          1 1/2 eetlepel Indiase currypasta (mild)
-          3 eieren
-          125 ml slagroom
-          5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
-          1 zakje verse koriander, fijngehakt

Oven: 225 graden
Duur: 30 minuten in de oven

Overige benodigdheden:
-
quichevorm (doorsnede 27 cm)

Snijd de pompoen in plakken, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm snijden. In braadpan olie verhitten en de pompoen ongeveer 3 minuten al omscheppend bakken. Bosuitjes en currypasta toevoegen en het geheel nog 1 minuut bakken. Mengsel iets laten afkoelen.

Klop in een kom de eieren met slagroom los. Verwarm de oven voor op 225 °C. Quichevorm invetten. Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Helft van koriander door pompoen scheppen. Pompoen in vorm scheppen. Eimengsel erover verdelen. Quiche 1 richel onder midden in oven in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin bakken. Neem de quiche uit oven en laat hem 10 minuten staan. Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

 
Ham-kaas quiche
(voor 4 personen)


Ingredienten: 
- 250 gram bladerdeeg (diepvries)
- 150 gram gekookte ham
- 200 gram kaas (belegen) 
- 150 gram broccoliroosjes
- 3 eieren
- 125 cl slagroom
- 2 tenen knoflook (geperst) 
- zout en peper naar smaak
- een snufje nootmuskaat


Overige benodigdheden:
- Ovenschotel

Bestrijk de vorm met een kwastje met zachte boter of wat (zonnebloem)olie.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkplank of aanrecht tot
een ronde lap. Bekleed de vorm ermee en plaats die een kwartier in de
koelkast. Schep de gesnipperde ham, geraspte kaas en broccoliroosjes door
elkaar en doe dan alles in de vorm en strijk het gelijkmatig over de bodem.
Roer de eieren samen met de room los. Voeg de kruiden toe en schenk het
mengsel over de vulling. Bak de quiche in 40 minuten in een voorverwarmde
oven (200 graden C) gaar en goudbruin. Schakel de ovenwarmte uit en laat de
quiche nog 5 minuten in de warme oven staan.
Smakelijk eten!