Salades

Komkommer-muntsalade

Komkommer-munt salade

(voor 2 personen)

Ingredienten:
- 1 komkommer
- 2 takjes munt, alleen de blaadjes
- een half potje olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel wiitewijnazijn
- een half teentje knoflook, geperst
- 1 mespunt suiker

Halveer de komkommer in de lengte en verwijderd de zaadlijsten. Snijd de komkommmer in blokjes van ongeveer 8 mm. Snijd de munt fijn en meng met de komkommer. Voeg ook de olijven toe. Breng de salade op smaak met peper&zout. 

Klop een dressing van de olie, azijn, knoflook en suiker. Verdeel over de salade.

Koolsalade

Koolsalade
(voor 4 personen)

Ingredienten:
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 stukje verse gember van ongeveer 3 cm, geschild
- 1 teen knoflook
- 1 friszoete appel, bijvoorbeeld jonagold
- een halve witte kool, in dunne reepjes
- 3 eetlepels blanke rozijnen
- 1 bosui, in reepjes

Klop een dressing van de olie en de azijn. Snijd de gember in stukjes en knijp samen met de knoflook door een knoflookpers.  Voeg dit toe aan de dressing. Breng op smaak met peper&zout

Snijd de appel ongeschild in dunne partjes. Schep de appel, de kool, de rozijnen en de bosui door de dressing. Laat de salade 10 minuten staan om de smaken te laten intrekken. 

Rucola-peersalade

Rucola-peer salade
(bijgerecht voor 4 personen)

Ingredienten:
- 2 zakken rucola
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 peren
- 200 gram Pecorino kaas
Doe de rucola in een slakom. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout. Was de peren. Halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne partjes. Schep voorzichtig door de sla. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf plakjes van de Pecorino en bestrooi de rucola naar smaak met de kaas.