zondag 4 december 2011

Appelplaattaart

Appelplaattaart

(voor 8 personen).

Ingredienten:

- 300 gram bloem
- 100 gram lichtbruine suiker
- 1 pakje koude boter (250 gram)
- 1 bakje ongezouten walnoten, fijngehakt
- 2 eieren
- 5 elstar appels, geschild
- 50 gram suiker
- 2 theelepels kaneel

Overige benodigdheden:
- bakpapier
- bakplaat

Oven: 175 graden
Duur: 40 minuten in de oven

Doe de bloem, basterdsuiker en 1 mespunt zout in een kom. Snijd er met twee messen 200 gram boter door tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de walnoten toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal. Verpak in verhoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Duw het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een rechthoekige plak van 25 x 35 cm.
Vouw de randen om zodat een opstaande rand ontstaat. Roer de eieren los en verdeel dit over het deeg.
Snijd de appels in schijfjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel op 2 minuten op hoog vuur. Voeg de suiker en kaneel toe en bak nog 2 minuten.
Verdeel de appel over het deeg.

Smakelijk eten!

Tip: Je kunt de taart warm of koud eten. Lekker met een bolletje vanilleijs of kaneelijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten