zondag 4 december 2011

Zuid-Afrikaanse Ystervarkies



(voor 4 personen).


Ingredienten:


- 2 eieren
- 85 gram suiker
- 40 gram meel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel cacao
- 40 gram maizena
- 50 ml brandy
- 200 gram kokos, geraspt
- 200-300 gram chocolade couverture


Overige benodigdheden: 
- bakpapier
- bakplaat


Oven: 180 graden
Duur: 15 minuten in de oven


Verwarm de oven op 180 graden. Begin met het eiwit en eigeel te scheiden. Het eigeel samenvoegen met de helft suiker en 1 eetlepel heet water. Dit schuimig kloppen. 
Het eiwit met de rest suiker stijf kloppen. Vervolgens voeg je deze twee samen. 
Meel, maizena, cacao en bakpoeder mengen en erover zeven. 
Meng al deze ingredienten tot een samenhangend geheel. 
Verdeel het deeg op een vorm met bakpapier.
Zet de bakplaat in de oven en laat het 15 minuten bakken. 


Na 15 minuten keer je debakplaat om en laat je het deeg afkoelen. 
Smelt de chocolade au-bain-marie. Verdeel de grote plak deeg in stukjes en dompel ze in de chocolade en kokos. 


Een toetje uit Zuid-Afrika om van te smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten