woensdag 4 januari 2012

Zalm met peperkorst
Zalm met peperkorst

(voor 4 personen)

Ingredienten:
- 4 grote aardappelen, kruimig
- 4 stukken zalm
- 2 eetlepels zwarte peperkorrels
- 25 gram boter
- ongeveer 600 gram peultjes
- 1 bekertje zure room (125 ml)

Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze afzonderlijk in magnetronfolie. Pof de aardappelen 10 minuten in de magnetron op 800 watt. Laat in de magnetron nog 2 minuten in de folie nagaren.
Bestrooi ondertussen de zalm met zout naar smaak. Plet de peperkorrels grof in de vijzel of met de bolle kant van een lepel. Strooi op een bord en duw 1 kant van de zalmfilets erin. Verhit de boter en bak de zalm 6 minuten, eerst op het peperkorstje.
Kook ondertussen de peultjes in 4 minuten beetgaar in water met zout. Haal de aardappelen uit de folie, halveer en verdeel over 4 borden. Schep de zure room op de aardappelen en leg de zalm en peultjes erbij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten