donderdag 5 januari 2012

mosterdsoep.jpg

Mosterdsoep
(voor 4 personen)


Ingredienten: 
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 dunne preitjes, in ringen
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 eetlepel bloem
- 1 glas droge witte wijn
- 3 eetlepels grove mosterd
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 2 dl kookroom 
- peper (grof) en zout
- paar takjes peterselie, fijngesneden


Overige benodigdheden: 
- staafmixer


Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de sjalotjes, driekwart van de prei en de aardappelen 2 minuten. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn en roer goed door, zodat er geen klontjes ontstaan. Schep alle mosterd er door en giet de bouillon en de room erbij. Breng an de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep kort met de staafmixer, de soep mag een beetje grof blijven.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en garneer met de achterhouden prei en peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten