Appel-jachtschotel
(voor 4 personen)
Ingredieten:
- 800 gram aardappelen kruimig
- 50 gram boter
- rundergehakt (500 gram)
- 2 uien, gesnipperd
- 1 prei, in dunne ringen
- 1 bakje champignons, in kwarten
- 1 blikje tomatenpuree
- tijm
- 4 braeburn appels
Overige benodigdheden:
- ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken
en kook in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en
bak het gehakt in 5 minuten. rul.
Voeg de ui, prei en champignons toe en bak 4 minuten. mee. Voeg de tomatenpuree
en tijm toe en verwarm nog 2 minuten. Schep in de ingevette ovenschaal. Giet de
aardappelen af en stamp ze met de rest van de boter tot een grove puree met de
pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd 2 appels in vieren, schil ze, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng door
de puree en verdeel over het gehakt. Snijd de 2 appels ongeschild in plakjes van 2 mm
en verwijder de pitjes. Leg de plakjes dakpansgewijs op de puree, de appelkroosjes
worden zacht in de oven. Bak in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten